W.C. de Schoof 80 |
3341 EB Hendrik Ido Ambacht |
078-6825393 |
info@steehouwer.visgilde.nl |
In de wok heeft u maar een klein beetje olie nodig. U verhit dat op een hoog vuur. Voeg de vis toe en blijf de vis omgooien tot 75% gaar is. Leg de vis nu op een warme plek. Vervolgens doet u er kleingesneden ingrediënten (wortel, ui, champignons, paprika, courgette) in en eventueel een lichte saus. Voeg de vis weer toe en bak het nog zo'n twee minuten verder.
Dit 'roerbakken' is gezond, omdat het in olie gebeurt, er weinig zout bij nodig is en omdat de vitaminen behouden blijven. Het is zo lekker, omdat de smaak van de ingrediënten helemaal tot zijn recht komt en de groente knapperig blijft.
Hulpmiddel: een wok/een grote koekenpan
Bereidingstijd: voor stukjes vis 5-7 minuten
Tip: Visgilde heeft kant-en-klare roerbak met stukjes verse vis, groente, kruiden en marinade. Even 5 minuten wokken en de vis is gaar.